Kitüntetések március 15-e alkalmából

BERKESI SÁNDOR Liszt Ferenc-díjas karnagy, a KÓTA tiszteletbeli elnöke, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense, a Tiszántúli Református Egyházkerület nyugalmazott zenei igazgatója, a Debreceni Református Kollégium Kántusának vezetője, a magyar protestáns énekkultúra megőrzését és továbbadását elhivatottan szolgáló értékteremtő művészi és tanári pályája, valamint a határon túli magyarság körében végzett kiemelkedő zenepedagógusi munkája elismeréseként Kossuth-díjban részesült

ECKHARDT MÁRIA Erkel Ferenc- és Szabolcsi Bence-díjas zenetörténész, karnagy, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont nyugalmazott alapító igazgatója és volt tudományos igazgatója részére a magyar és nemzetközi Liszt-kutatás kiemelkedő egyéniségeként elért jelentős eredményei, valamint a zeneszerző életművének bemutatását, illetve népszerűsítését szolgáló kimagasló színvonalú intézményvezetői munkája elismeréseként Széchenyi-díj kitüntetésben részesült.

ZÁBORSZKY KÁLMÁN Liszt Ferenc-díjas karmester, gordonkaművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett magas szintű, igényes teljesítménye elismeréseként Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült.

PAD ZOLTÁN, a Magyar Rádió Énekkara vezető karnagya, kiemelkedő zenei előadóművészeti tevékenysége elismeréseként Liszt Ferenc-díjban részesült.

ZELINKA TAMÁS, a Parlando című zenepedagógiai folyóirat felelős szerkesztője kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Szereretettel gratulálunk a díjazottaknak!

5 nap amikor mindenhol Bach szól! - Felhívás kórusok részére

2018. március 21-25. között negyedik alkalommal kerül megrendezésre Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál.
Koncertek aluljárókban, templomokban, hangversenytermekben.

5 nap, 100 helyszín, 300 koncert

Vegyeskar, férfikar, nőikar, énekegyüttes vagy csak énekelni szeretők csoportja?

Mindenkit várunk 2018. március 24-én a 17 órakor kezdődő közös Bach-koráléneklésre a Kálvin téri templom elé.

 

A fesztiválról bővebben

Bővebben...

XIV. Magyar Karvezető Konferencia a Zeneakadémián

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel 2018. március 24-én rendezi a XIV. Magyar Karvezető Konferenciát a Zeneakadémia Kupolatermében. Téma: A nemzeti romantika, a részletes program ide kattintva olvasható.
A konferenciára a belépés díjtalan, de regisztrálni szükséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Bővebben...

KÓTA - Magyar Kórusok Napja 2017

Magyar Kórusok Napja 2017

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA felhívást tett közzé a „KÓTA - Magyar Kórusok Napja” közös ünneplésére.
Az első ízben meghirdetett nagyszabású rendezvénysorozathoz 80 kórus csatlakozott. A nagy sikerrel lezajlott program megküldött legjobb hangfelvételei alábbi linkeken érhetők el.
A Magyar Katolikus Rádióban 
elhangzott összeállítás a http://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/1/453509 linken hallgatható meg.
A műsort Vicze Zoltán László szerkesztette.

Bővebben...

Kórusverseny, fesztivál Pozsonyban

Felhívjuk a figyelmet a következőkre: Kórusverseny, fesztivál Pozsonyban  a Bratislava Music Agency szervezésében.  Bővebb információ:
http://www.choral-music.sk/en/Festivaly/view/id:103

Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek - Gyula, 2018. ápr. 13-15.

A KÓTA Ifjúsági Énekkari és Zenepedagógiai Szakbizottsága idén Erkel Ferenc tiszteletére rendezi meg a XXVI. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek c. programját 2018. április 13-15. között Gyulán.
Az érdeklődő karnagyok, kollégák előadásokon, bemutató órákon, próbákon vesznek részt, kóruskoncerteket hallgatnak meg.
A szakmai programon kívül Gyula nevezetességeivel is megismerkedhetnek a résztvevők.
Erkel Ferenc szülővárosa bővelkedik látnivalókban, megismerésre méltó értékekben.
Szeretettel hívunk minden kedves Kollégát!
A konferencia szakmai programjaira a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Az érdeklődőknek jelentkezési lapot küldünk, amelyen tájékoztatást találnak a kedvezményes étkezés- és szálláslehetőségről.

Regisztráció
telefonon: 061-225-3713, 06-30-943-0933, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Program

Sárándi Férfi Dalárda lemezbemutató koncertje

Kitüntetés a Magyar Kultúra Napja alkalmából

A magyar kultúra napja alkalmából átadott állami kitüntetések sorában idén két kórus is a díjazottak között szerepel.
Csokonai Vitéz Mihály-díjat 2013-óta adják át a nem hivatásos, hosszabb ideje kimagasló művészeti munkát végző amatőr együtteseknek.
2018-ban az elismerés közösségi kategóriájában az Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Kórusa Egyesületet és a sárospataki Művelődés Háza Kamarakórusa tevékenységét ismerték el.
Szeretettel gratulálunk a kórusoknak a rangos elismeréshez!

KÓTA-díj

A KÓTA-díj megalapítását 2004-ben határozta el a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. A díjat - melyet a nem hivatásos kórus-, zenekari- és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el minden esztendőben - tizenegy kategóriában szavazza meg az Elnökség a Művészeti Bizottság, a Tanácsadó Testület és a szakbizottságok felterjesztései alapján.

A 2017-es KÓTA-díjak átadására a Szövetség Magyar Kultúra Napi hangversenyén, 2018. január 21-én került sor a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Dísztermében.

A rendezvényről készült fotók Thaler Tamás munkái

Bővebben...

Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusverseny - FELHÍVÁS

„LEGYEN A ZENE MINDENKIÉ!"


A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA 2018. november 15-18-ig ismét megrendezi a magyar kórusok országos minősítő rendszerének legmagasabb szintű versenyét, a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyt.

Várjuk azok jelentkezését, akik együtteseikkel fontosnak tartják az európai és nemzeti kultúránk, és az igényes kóruséneklési tradíciók továbbörökítését! Kérjük a karnagyokat, hogy a műsorválasztás során Kodály Zoltán ritkábban elhangzó műveinek előadásával adjanak tiszteletet a verseny névadójának!

Jelentkezési határidő  2018. szeptember 20.

Jelentkezési lap (letölthető - itt) 

Bővebben...

Dalárünnep az Erkel Színházban - 2018. május 12-13.

Tisztelt Művésztársak!

Nagy örömünkre szolgál, hogy immár harmadik alkalommal ajánlhatjuk szíves figyelmükbe a Magyar Állami Operaház „Dalárünnepét”.

A magyarországi énekkarok számára reprezentatív fellépési lehetőséget kínáló rendezvény az elmúlt két évben sikerrel bizonyította nemzetünk énekkari kultúrájának elismerésre méltó színvonalát. Modern társadalmunk eme féltett gyümölcsét zenekultúránk egyik legmélyebbre nyúló gyökere táplálja, amely egyszerre nyer táperőt a múlt századok során népünk ajkán megszólaló dalok, valamint a magyarországi énekkultúra mellett elkötelezett zeneszerzők, karnagyok által örökül hagyott művészi értékek rétegeiből.

Bővebben...

A Bärenreiter Zeneműkiadó Mårten Jansson kórusversenye

Jelentkezési határidő: 2018. október 31.
Információ: 
https://www.baerenreiter.com/en/focus/maarten-jansson/choral-competition/  

Énekesek jelentkezését várják a Nemzeti Ifjúsági Kórusba

18 és 26 év közötti kiváló fiatal énekesek jelentkezését várják a Nemzeti Ifjúsági Kórusba, amely a Kodály-emlékév egyik 2018-ra áthúzódó nagyszabású eseménye lesz a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete szervezésében.  A kórus a július végi egyhetes felkészítő kurzus után egy öt koncertből álló turnéra indul, amelynek lesznek határon túli helyszínei is.  A kórus tevékenysége projektjellegű, egyszeri alkalom 2018. július 15-e és 28-a között, így más kórustagsággal jól összeegyeztethető.  A szervezők éppen ezért számítanak működő kórusok tagjaira és remélik, hogy a karnagyok ösztönzik énekeseiket a tapasztalatszerző és élményt jelentő részvételre, így a kórus összetétele tükrözheti a magyar kórusélet gazdagságát és minőségét.

Bővebben...

Népzenei Minősítő naptár 2018

19. KÓTA Aranypáva Népzenei Minősítés

 


Orosháza, 2018. április 21.
Térségi és országos népzenei minősítés
Helyszín: Petőfi Művelődési Központ,
5900 Orosháza, Kossuth L. u. 3.
Szervező: Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.
                 5900 Orosháza, Kossuth u. 3.
Kapcsolattartó: Takácsné Manczúr Gabriella
                         +36 30 619 0293
                          Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kunhegyes, 2017. május 19.
XXII.Jászkun Citerás Találkozó
Térségi és országos népzenei minősítés
Helyszín: Ilosvai Varga István Művelődési Ház
                5340 Kunhegyes, Szabadság tér 7
Szervező: Szentpéteriné Lévai Mária, igazgató
                 06 59/ 530-030
                 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Polonia Cantat Kórusfesztiválok

Információ: http://www.poloniacantat.pl/ 
Kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Nemzetközi Gdanski Kórusfesztivál 2018. március 9-11.
Varsói Énekfesztivál - 2018. május 25-27.
VRATISLAVIA SACRA 7,Nemzetközi Kórusfesztivál - Wroclaw 2018. június 1-3.
CRACOVIA CANTANS - Nemzetközi Krakkói Kórusfesztivál 2018. június 7-10.
Nemzetközi Varsói Kórusfesztivál 2018. november 16-18.
Adventi és Karácsonyi Kórusfesztivál Krakkóban 2018. december 7-9.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb eseményeinkről, híreinkről.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken.

  • Telefon: +36/1/225-3713

Kövessen minket!

Kövessen minket a közösségi hálózaton.
Ön itt van: Főoldal Aktuális