Résztvevőket várnak a szervezők minősítő fesztiválokra

Horvátország 2018. augusztus 29 - szeptember 3.

https://www.chorusinside.com/wp-content/uploads/festival/2018-croatia/pdf/2018-croatia-schedule-italian.pdf 

Spanyolország 2018. szeptember 11-16.

https://www.chorusinside.com/wp-content/uploads/festival/2018-espana2/pdf/2018-espana2-schedule-italian.pdf 

Információ: Krasznai Gáspár

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 30 534-7082

A Magyar Zene Hangjai Európától Ázsiáig

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Pannon Voices kórus és karnagya Vinczeffy Adrienne egy különlegesen szép és érdekes koncertre, mely nagy léptékekben a magyar zenetörténetet mutatja be, szakrális, illetve népi gyökereken alapuló műveken keresztül.

Vox Humana 80

30 éves az EJI

Ezerszeresére nőtt az EJI által felosztott jogdíjak összege

A világ két legnagyobb előadói jogdíjkezelő szervezete és zenészszakszervezete, az amerikai és a brit szövetségek vezetői is méltatták Budapesten a magyar Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) eredményeit abból az alkalomból, hogy az egyesület megalakulásának 30-ik évfordulóját ünnepli. 

John Smith, a Zenészek Nemzetközi Szövetsége (Federation International Musicians’ FIM) és Nagy-Britannia előadóművészi jogdíjkezelő szervezetének (PPL) elnöke a budapesti Rockcsarnokban elmondta, hogy a világszövetség ebből az alkalomból rendezte Budapesten éves tanácskozását.

Budapesten ünnepelt a Zenészek Nemzetközi Szövetsége

A világszövetség elnöke rámutatott, hogy az EJI a világon az elsők között építette ki a jogdíjak érvényesítésének hatékony törvényi és adminisztratív feltételrendszerét és ezzel példát állított a partnerszervezetek számára. Ezzel kapcsolatban beszédes adatnak nevezte, hogy az EJI három évtized alatt ezerszeresére növelte az előadóművészek számára kifizetett jogdíjak összegét.

Bővebben...

Énekelni jó! tanfolyamok - Csoportos és egyéni énekhangképzési ismeretek ének-zenetanárok, tanítók, óvópedagógusok, zenepedagógusok számára - 2018. második félévében

Csoportos és egyéni énekhangképzési ismeretek Bruckner Adrienne: Énekelni jó(l)!  című könyve alapján.

A továbbképzés célja:
- A csoportos énekhangképzés korszerű módszereinek elterjesztése, középpontban az énekhangok kezelésének, fejlesztésének felelősségteljes szemléletével.
- A tanárok egyéni hangképzésének fejlesztése, hangi karbantartás, munkaképesség gondozás.

A jelentkezés feltétele: felsőfokú zenei végzettség

Javasolt munkakörök: zenepedagógus, ének-zenét tanító tanár, tanító, óvodapedagógus

Bővebben...

Búcsúzunk

Elhunyt dr. Ittzés Mihály

Bővebben...

Felhívás

Karvezetők, zenetanárok, kórusénekes egyetemisták,

kórusvezetéssel kacérkodók figyelmébe!

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2018. július 9–13. között szervezi meg a XXVII. Jókai Mór Nyári Egyetemét Komáromban. A meghirdetett 8 szakcsoportok egyike

immár 12. alkalommal a zenei, azaz a karvezetés szakcsoport. Az idén a Karének és karvezetés az iskolai és iskolán kívüli nevelésben címmel meghirdetett 30 órás képzés

szakmai vezetői: Józsa Mónika, karnagy, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának ének-zene szakos tanára, valamint Kocsis-Holper Zoltán, karnagy, szólóénekes és zenetanár, a Nemzeti Énekkar vezetőkarnagy-helyettese, a Kórus Spontánusz és a Vass Lajos Kamarakórus művészeti vezetője. A gyakorlókórust a kurzus résztvevői alkotják, akiknek a nyári egyetem zárókoncertjén lesz lehetőségük a nyilvános bemutatkozásra. Részletek a http://szmpsz.sk/xxvii-jokai-mor-nyari-egyetem/ honlapon olvashatók. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Jelentkezni, regisztrálni kizárólag elektronikus formában lehet az SZMPSZ honlapján (www.szmpsz.sk) és facebook oldalán 2018. június 15-én éjfélig.

Keszthelyi Reneszánsz és Barokk Napok

2018. július 16-23. között 28. alkalommal kerül megrendezésre a KÓTA hagyományos nyári programja a Keszthelyi Reneszánsz és Barokk Napok 
A rendezvény remek továbbképzési és kulturális nyaralási lehetőséget kínál a közép- és felsőfokon zenét hallgatóknak és fiatal zenetanároknak, illetve mindenkinek, aki a régi zene iránt érdeklődik. Szívesen fogadjuk az aktív és passzív résztvevőket egyaránt az egy hetes nyári kurzuson. 
A rendezvény (kurzusok, színes programok, szállás, étkezés, esti hangversenyek) helyszíne a festői Keszthelyi Helikon Kastély. 
Választható kurzusok (A fő zenei kurzus mellett tánc- és népi énekstílus társítható):
Blockflöte, fafúvós hangszerek, reneszánsz és barokk előadói gyakorlat - Kurzusvezető tanár: Kállay Gábor
Régi gitár-, és lantmuzsika, reneszánsz és barokk pengetős előadói gyakorlat, kamaramuzsika - Kurzusvezető tanár: Tokodi Gábor
Reneszánsz és barokk táncok – Kurzusvezető tanár: Aranyos Ágota
Népi énekstílus – Kurzusvezető tanár: Czidra Lászlóné Bodza Klára

Bővebben...

Nemzetközi Kórusverseny – arany minősítéssel a Vox Mirabilis Kamarakórus a III. helyezett

Május második hétvégéjén rendezték meg a V. Budapesti Vándor – Révész Fesztivált és III. Nemzetközi Kórusversenyt. Az európai hírű, több évre visszatekintő kórusverseny magas színvonalát jelzi, hogy a kötelező mű egy kortárs magyar zeneszerző darabja volt. A fehérvári kamarakórus alapos felkészülés után egy igazán színvonalas, több korszakot is átívelő programmal indult a versenyen. 

Bővebben...

Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny - karvezetés mesterkurzus

Debrecen Megyei Jogú Város 2018. július 5. és július 8. között huszonnyolcadik alkalommal rendezi meg a Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyt és Folklórfesztivált.

http://www.bbcc.hu/kezdolap

Nemzetközi karvezetés mesterkurzus indul a Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyhez kapcsolódóan.
Időpont: 2018. július 4-13.
Tanárok: Mikael Wedar (Svédország) és Szabó Sipos Máté
Közreműködő kórus: Kodály Kórus Debrecen

Bővebben itt: http://www.bbcc.hu/mesterkurzus-2018 

Felhívás zeneszerzői pályázatra

A Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatot ír ki új kórusmű megalkotására a 2018. évi rendezvénysorozat alkalmából. 
A pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 31. 
Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadó a „Muzsikál az erdő” Mátrai Művészeti Napok keretén belül 2018. július 2-án Mátraverebély-Szentkúton lesz, a díjnyertes mű/művek ősbemutatójára is ekkor kerül sor.

Felhívás

Jogi nyilatkozat

Akkreditált pedagógus-továbbképzési program

A Psalmus Humanus Művészetpedagógia Egyesület "Tehetséggondozás Kodály szellemében" címmel 30 órás akkreditált tanár-továbbképzést tart ének-zene tanárok, tanítók, óvodapedagógusok részére.
A képzés ideje. 2018. szeptember 21-23. Helyszín: ELTE BTK Zenei Tanszék, 1088 Budapest, Múzeum krt. .4/F. (Feltétel: felső fokú iskolai végzettség.)
Bővebb információ az Egyesület honlapján www.psalmusarts.hu olvasható.
Jelentkezési lap ide kattintva letölthető.

Sajtóközlemény - EC Songbook

AZ ELSŐ UNIÓS ÉNEKESKÖNYVBEN A MAGYAROKAT BEMUTATÓ HAT DAL

Május 4-től június 2-ig, minden magyart felkérünk arra, hogy nevezze meg azt a hat dalt, amelyek az Európai Unió első énekeskönyvében őket képviselik. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) és a magyar zeneiskolák tanulói és tanárai hat kategóriában 53 magyar dalt neveztek. A magyarok a 13. nemzet az EU-ban, akik szavaznak. Eddig 72 dal került az uniós énekeskönyvbe, ezeket tizenkét tagállamból több mint 22 000 ember közreműködésével választották ki. Az uniós énekeskönyv egy dán, Brüsszelhez nem kapcsolódó nem kormányzati szervezet demokratikus úttörő projektje.

Bővebben...

XLII. Bárdos Lajos Zenei Hetek

Minden kedves érdeklődő figyelmébe ajánljuk a XLII. Bárdos Lajos Zenei Hetek kórusfesztivál eseményeit.

A részletes program ide kattintva megtekinthető.

Bővebben...

Kitüntetések március 15-e alkalmából

BERKESI SÁNDOR Liszt Ferenc-díjas karnagy, a KÓTA tiszteletbeli elnöke, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense, a Tiszántúli Református Egyházkerület nyugalmazott zenei igazgatója, a Debreceni Református Kollégium Kántusának vezetője, a magyar protestáns énekkultúra megőrzését és továbbadását elhivatottan szolgáló értékteremtő művészi és tanári pályája, valamint a határon túli magyarság körében végzett kiemelkedő zenepedagógusi munkája elismeréseként Kossuth-díjban részesült

ECKHARDT MÁRIA Erkel Ferenc- és Szabolcsi Bence-díjas zenetörténész, karnagy, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont nyugalmazott alapító igazgatója és volt tudományos igazgatója részére a magyar és nemzetközi Liszt-kutatás kiemelkedő egyéniségeként elért jelentős eredményei, valamint a zeneszerző életművének bemutatását, illetve népszerűsítését szolgáló kimagasló színvonalú intézményvezetői munkája elismeréseként Széchenyi-díj kitüntetésben részesült.

ZÁBORSZKY KÁLMÁN Liszt Ferenc-díjas karmester, gordonkaművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett magas szintű, igényes teljesítménye elismeréseként Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült.

PAD ZOLTÁN, a Magyar Rádió Énekkara vezető karnagya, kiemelkedő zenei előadóművészeti tevékenysége elismeréseként Liszt Ferenc-díjban részesült.

ZELINKA TAMÁS, a Parlando című zenepedagógiai folyóirat felelős szerkesztője kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Szereretettel gratulálunk a díjazottaknak!

Fiatal Karvezetők Versenye Lantos Rezső emlékére a Zeneakadémián

A 2018. évi karvezető verseny eredményei

2018. március 25-én került megrendezésre idén 15. alkalommal a Lantos Rezső emlékére meghirdetett karvezető verseny. A megmérettetésen minden esztendőben pártatlan zsűri előtt mérik össze tudásukat a zenei felsőoktatás karvezető-képzéseiben részt vevő hallgatók, illetve a két éven belül diplomát szerzett kóruskarnagyok.

Bővebben...

KÓTA - Magyar Kórusok Napja 2017

Magyar Kórusok Napja 2017

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA felhívást tett közzé a „KÓTA - Magyar Kórusok Napja” közös ünneplésére.
Az első ízben meghirdetett nagyszabású rendezvénysorozathoz 80 kórus csatlakozott. A nagy sikerrel lezajlott program megküldött legjobb hangfelvételei alábbi linkeken érhetők el.
A Magyar Katolikus Rádióban 
elhangzott összeállítás a http://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/1/453509 linken hallgatható meg.
A műsort Vicze Zoltán László szerkesztette.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb eseményeinkről, híreinkről.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken.

  • Telefon: +36/1/225-3713

Kövessen minket!

Kövessen minket a közösségi hálózaton.
Ön itt van: Főoldal Aktuális