Felhívások

Karvezetői kurzus

Harmadik alkalommal szervez karvezetői kurzust Kocsis-Holper Zoltán és kórusa, a Kórus Spontánusz. A soproni vegyes kar 2017. június 22–25. között otthonába várja azokat a karnagyokat, akik meglévő tudásukat bővítenék, vagy új módszereket próbálnának ki kórusaik hatékonyabb vezetése érdekében.

A kurzuson szó esik az amatőr kórusok hangképzésének fejlesztési lehetőségeiről, a kórussal való hatékony kommunikációról, a konfliktushelyzetek megoldásáról, a karnagy szerepéről.

A kurzust Kocsis-Holper Zoltán, a Kórus Spontánusz alapító karnagya, a Nemzeti Énekkar vezetőkarnagy-helyettese, a KÓTA Művészeti Bizottságának tagja vezeti. A Kórus Spontánusz a Bartók Béla XXVII. Nemzetközi Kórusverseny harmadik helyezettje kamarakórus kategóriában, az 5. (grazi) és a 8. (rigai) Kórusolimpia aranyminősítéses díjazottja vegyes kamarakórus kategóriában.

Jelentkezés és részletes tájékoztatás a kurzusról az alábbi weboldalon:  http://spontanusz.hu/news/iii-avizo-karvezetoi-kurzus-sopronban 

Jelentkezni aktív és passzív (megfigyelő, kóruséneklési lehetőséggel) résztvevőnek egyaránt lehet.  

Az aktív résztvevők az alábbi darabokkal dolgozhatnak a kurzus során:

Flecha, M.: Que farem del pobre Joan

Goudimel, C.: 65., 134. zsoltár

Gárdonyi Z.: Szelíd szemed

Mendelssohn-Bartholdy, F.: Richte mich Gott

Kodály Z.: Békesség-óhajtás

Kodály Z.: Sík Sándor Te Deuma

Kodály Z.: Szép könyörgés

Ferrario, P.: Salve Regina

Whitacre, E.: The Seal Lullaby

A szakmai programot június 23-án Kodály-emlékhangverseny teszi teljessé, amely Kodály Zoltán szakrális, költői és népi ihletésű műveiből egyaránt merít. A kurzus résztvevői ingyen tekinthetik meg a koncertet.

A kurzus aktív helyeire május 22-ig, passzív helyeire június 19-ig lehet:

  • A jelentkezési díj aktív résztvevőknek 15.000,-Ft/fő, mely tartalmazza az egyéni szakmai útmutatást, a közreműködő kórus és – szükség esetén – zongorakísérő, valamint a helyszín biztosítását, a június 23-i Kodály-koncertre szóló belépőt, valamint egy szombat esti vendégül látást.
  • Passzív, a kórussal nem dolgozó résztvevőknek 9.000,-Ft/fő, mely tartalmazza a csoportos szakmai konzultációt, a részvételt a teljes programon – ezen belül választható a kórusban való éneklés is –, valamint az ingyenes belépést a záró koncertre, a 23-i Kodály-koncertre és a szombati vendégül látást.

A Kórus Spontánusz igény szerint helyi szálláskereséshez és -foglaláshoz segítséget nyújt.

Jelentkezés és részletes tájékoztatás a kurzusról az alábbi weboldalon:

http://spontanusz.hu/news/iii-avizo-karvezetoi-kurzus-sopronban 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb eseményeinkről, híreinkről.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken.

  • Telefon: +36/1/225-3713

Kövessen minket!

Kövessen minket a közösségi hálózaton.
Ön itt van: Főoldal Aktuális Felhívások Karvezetői kurzus