Hírek

Nemzetközi Kórusverseny – arany minősítéssel a Vox Mirabilis Kamarakórus a III. helyezett

Május második hétvégéjén rendezték meg a V. Budapesti Vándor – Révész Fesztivált és III. Nemzetközi Kórusversenyt. Az európai hírű, több évre visszatekintő kórusverseny magas színvonalát jelzi, hogy a kötelező mű egy kortárs magyar zeneszerző darabja volt. A fehérvári kamarakórus alapos felkészülés után egy igazán színvonalas, több korszakot is átívelő programmal indult a versenyen. 

A nemzetközi versenyre nagynevű, rutinosan versenyző kórusok jelentkeztek Európa különböző országaiból, pl: Lengyelországból és Oroszországból is.

A 3 tagú nemzetközi zsűri 6 kritériumot figyelt (intonáció, kottahűség, darabválasztás, kórushangzás, stílusismeret-művészi megvalósítás, a kórus és a karnagy közötti interakció), ezek alapján szigorúan pontozta a versenyzőket. A zsűri tagjai egyenként is kiemelték a Vox Mirabilis zenei érzékenységét, a művek kiváló tolmácsolását, a szólamok egységét és a kórus igen nehéz műsorát.
Prof. Matthias Beckert, a zsűri egyik tagja nagy örömét fejezte ki, hogy a Vox Mirabilis Kamarakórus minden zenei korszakban otthonosan mozog, hangzása pedig már-már a profi kórusokéval vetekszik.
A nemzetközi kórusversenyen kiválóan teljesített a Vox Mirabilis Kamarakórus, akik arany minősítéssel a III. helyen végeztek.
„Számunkra nagyon megtisztelő a III. hely ebben a szoros versenyben, hiszen csak 1-1 pont választotta el a helyezéseket. A zsűri tagjaitól sok dicséretet és további útmutatást is kaptunk, amit jó szívvel meg is fogadunk. Több nagy koncert, 2 CD felvétel és koncertturnék közé kellett beszorítani ezt a versenyt, így aztán különösen is büszke vagyok a kórustagokra!”- Zemlényi Katica

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb eseményeinkről, híreinkről.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken.

  • Telefon: +36/1/225-3713

Kövessen minket!

Kövessen minket a közösségi hálózaton.
Ön itt van: Főoldal Aktuális Hírek Nemzetközi Kórusverseny – arany minősítéssel a Vox Mirabilis Kamarakórus a III. helyezett