Versenyek, fesztiválok

Versenyek és fesztiválok.

Kodály Ünnep Kőszegen

Kőszeg városa kórusfesztivált rendez annak emlékére, hogy 1937. május 27-én Kodály Zoltán Kőszeg díszvendégeként a kőszegi vár udvarában vezényelte a Berzsenyi Dániel versére komponált „A magyarokhoz” című kánont az Éneklő Ifjúság záró rendezvényén. 
A 2017. május 26 - május 28. között megrendezésre kerülő fesztiválon Kodály Zoltán több zeneműve és kórusműve is elhangzik, országos és nemzetközi hírű énekkarok, illetve előadóművészek tolmácsolásában.
A 3 napos programon többek között fellép: A Kodály Vonósnégyes és az Új Liszt Ferenc Kamarakórus - Nemes László Norbert karnagy, Angelica Leánykar - Gráf Zsuzsanna Liszt-díjas karnagy, Bartók Béla Férfikar - Lakner Tamás Liszt-díjas karnagy, Pécsi Kamarakórus - Tillai Aurél Kossuth-díjas karnagy, Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és karmester, a nemzet művésze, Megyesi Schwartz Lucia operaénekes, Bretz Gábor Liszt-díjas operaénekes, Horváth László Liszt-díjas klarinétművész, Sebestyén Ernő Liszt-díjas hegedűművész.

A fesztivál díszelnöke: Kodály Zoltánné Péczely Sarolta
A fesztivál fővédnöke: Dr. Hoppál Péter kulturális államtitkár
A fesztivál alapítója és művészeti vezetője: Gráf Zsuzsanna Liszt-díjas karnagy
Védnökök: Ágh Péter országgyűlési képviselő, Huber László Kőszeg Város polgármestere, Dr. Ittzés Mihály, a Magyar Kodály Társaság elnöke

Bővebben...

XXI. Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál

Komló városa szeretettel meghívja Európa gyermekkórusait a 2017. június 23-25. között megrendezésre kerülő XXI. Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválra.

ÉNEKELJÜNK - JÁTSZUNK - MOZDOLJUNK EGYÜTT

Bővebben...

III. Regionális Kórustalálkozó - Jászberény

Plakát"In mermoriam Bartók, Liszt, Bárdos, Szokolay" címmel, 2016.november 12-én rendezik meg Jászberényben, a III.Regionális Kórustalálkozót

Bővebben...

16. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál 2017. április 9 - 12.

A budapesti kórusversenyek már ismert generációjában a tapasztalatszerzés, az énekkarok sikere mellett a főszerepet ismét a kulturális eszmecsere, egymás megismerése, valamint a közös zenei élmény megerősítése játsszák. A konzultációk, a szakmai tanácsadás a verseny mellett, illetve adott esetben versenyen kívül is a kórusok fejlődését szolgálják, emellett hangsúlyosabb szerepet kap a közös éneklés, és újdonságként lehetőség lesz a Nyitóhangverseny meghirdetett számaiban, Bach: János passiójának koráljaiban való közreműködésre is.

Várunk szeretettel mindenkit 2017-ben a kóruszene ünnepén Budapest nevezetes koncerttermeiben.

Jelentkezési határidő: 2017. január 15. A kedvezményes (early bird) jelentkezés határideje: 2016. október 30.

Jelentkezési lap 

Kiírás 

További tájékoztatást a www.interkultur.hu honlap ad.

Nemzetközi kóruskalendárium

Kórusversenyek, fesztiválok, zeneszerzői versenyek, rendezvények karnagyoknak, kórusénekeseknek és menedzsereknek, Europa Cantat programok.

A lista ide kattintva érhető el.

17. Tatai Barokk fesztivál

2016. augusztus 17-26.
Információ: http://www.concertotata.hu/ 

A rendezvény egyik alapvető célja Tata csodálatos természeti adottságait kihasználva, gyönyörű barokk épületekben, templomokban minél nagyobb közönségnek megmutatni művészeti kincseinket, értékeinket. A fesztivál öt művészeti műfajban kínál színvonalas programokat az érdeklődő művészetbarátoknak: zene, képzőművészet, tánc, irodalom, színház. Kuriózumként tartjuk számon a barokk jelmezversenyt, valamint a záró barokk vacsorát. A fesztivállal egy időben kerül megrendezésre a „Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus“, világhírű művésztanárok irányításával. A kurzuson résztvevő – a világ minden részéről érkező - fiatal muzsikusok aktív szereplői a barokk programoknak is.

Bővebben...

VII. Muzsika Hídja Nemzetközi Ifjúsági Hangszeres Verseny 2016

A verseny 2016. augusztus 19-én a Pesti Vigadóban kerül megrendezésre a Kína Guangdong Shenzhen Város Csillagok Kulturális és Művészeti Kft., a Magyar Zenetanárok Egyesülete, a Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottság a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara, a Kínai Oktatási Szervezet Zeneoktatási Szakbizottsága, a Peking Swan Kulturális Média Kft. a Magyarországi Egyesület Kína Békés Egyesítéséért és a CM Media Csodálatos Magyarország Kft. szervezésében.

Jelentkezési határidő: 2016. június 30.

Bővebben...

VIII. Hatvani Országos Zeneiskolai Barokk Fesztivál

Felhívás a VIII. Hatvani Országos Zeneiskolai Barokk Fesztiválra
Jelentkezési határidő: 2016. október 21.

A Kocsis Albert Zeneiskola és a Corelli-60 Zenéért és Gyermekekért Közhasznú Alapítvány 2016. december 19-én és 20-án 8. alkalommal rendezi meg országos barokk zenei fesztiválját minden hangszeres és énekes zeneiskolai tanuló számára

Bővebben...

Nemzetközi Kórusverseny Lettországban

1st INTERNATIONAL BALTIC SEA CHOIR COMPETITION 23 – 25 SEPTEMBER, 2016

Bővebben...

II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny

A Zeneakadémia meghirdette a II. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt, a szeptemberi megmérettetésre április 27-ig lehet jelentkezni videofelvételek beküldésével.

Bővebben...

Nemzetközi Krakkói Kórusfesztivál - CRACOVIA CANTANS

Időpont: 2017. június 8-11
Helyszín:Lengyelország, Krakkó

Információ: http://www.krakowchoirfestival.pl/

Neerpelti Kórusfesztivál

2018. április 27 - május 1.

Információ: www.emj.be

Kapcsolat:

t: +32-11-66 23 39
f: +32-11-66 50 48
European Music Festival for Young People
Toekomstlaan 7 bus 2
3910 Neerpelt
Belgium
e: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

"Alta Pusteria" Nemzetközi Kórusfesztivál 2017 - Olaszország

2017. június 21-25.

Információ: www.festivalpusteria.org

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb eseményeinkről, híreinkről.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken.

  • Telefon: +36/1/225-3713

Kövessen minket!

Kövessen minket a közösségi hálózaton.
Ön itt van: Főoldal Aktuális Versenyek - fesztiválok