Idén is meghirdettük a Magyar Kórusok Napját!

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

2020-ban rendhagyó módon, az online térben ünnepeltük a magyar kórusokat. December 16-án, szerdán és 17-én, csütörtökön több órás műsorfolyamot közvetítettünk beszélgetésekkel, zenei összeállításokkal, amelyet a KÓTA Facebook-oldalán lehetett élőben nyomon követni. A videók bármikor visszanézhetőek, de emellett hamarosan a KÓTA YouTube csatornájára is felkerülnek, ahol tartalomjegyzék könnyíti majd az egyes műsorrészek közti eligazodást.

Az eredeti videókra mutató linkek: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész

A műsorfolyamot beszélgetések színesítik prominens magyar és külföldi szakemberek részvételével. A riportokat Bognár László, az 5. Szólam Alapítvány elnöke készítette, aki vendégeivel a kórusénekeseket és karnagyaikat leginkább foglalkoztató témákat érintette. Szó volt arról, hogy a karantén és a korlátozások idején milyen módszereket próbáltak ki az együttesek a próbák és fellépések pótlására, emellett hallhattunk a legjobb külföldi gyakorlatokról is.

A résztvevő kórusok listája és programja addig is ebben a táblázatban böngészhető. Jól mutatja, mennyire hiányzott a szereplés, az együtt ünneplés lehetősége mindannyiunknak, hogy a felhívásra végül összesen 137 énekkar küldött videókat. Nagy örömünkre számos jelentkező írt az ország minden megyéjéből, és többen határainkon túlról is – Erdélyből, a Felvidékről, Burgenlandból, sőt Hollandiából is – ezen a térképen tüntettük fel résztvevőinket.