A KÓTA főbb tevékenységei és szolgáltatásai

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tevékenységünket az alábbi linken bemutatott szervezetek támogatják anyagilag, szakmailag – köszönet érte!

SZOLGÁLTATÁSAINK

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA a legnagyobb múltra visszatekintő, a területet átfogó és reprezentáló szakmai egyesület. A Bartók Béla Szövetség (1948-1950) és a Kórusok Országos Tanácsának(1970-1990) jogutódjaként alakult 1990-ben. Kulturális és művelődési feladatokat ellátó szakmai szövetség; országos hatáskörű, a legnagyobb kórus- és népzenei adatbázissal rendelkező, szakmai minősítéseket kiadó szervezet, közhasznú társaság. A kultúráért felelős minisztérium szakmai tanácsadó szervezete.

Első 50 évünket két videóban foglaltuk össze: Mindszenty Zsuzsánna és Birinyi József előadása a szervezet történetét mutatja be, előbbi általános, míg utóbbi népzenei szemszögből. Aki pedig még több részletre kíváncsi, itt elolvashatja Mindszenty Zsuzsánna teljes tanulmányát.

 

 

Céljaink, tevékenységeink:

– A magyar énekkari és népzenei kultúra ápolása, hagyományaink megmentése és továbbadása, a zenei műveltség emelése, kulturált szabadidős tevékenység segítése.
– A magyar öntevékeny zenei élet szakmai segítése, érdekvédelem.
– Programok koordinálása, információ nyújtása.
– Szakmai továbbképzés, művészeti oktatás, pedagógus továbbképzés.
– Hangversenyek, hazai és nemzetközi fesztiválok, versenyek szervezése.
– Ifjúsági énekkarok, felnőtt kórusok, népzenei együttesek minősítésének megszervezése, lebonyolítása.
– Hazai és külföldi cserekapcsolatok szervezése.
– Külföldi kapcsolatok ápolása a zene területén.
– Kiadványok (lap, CD, kazetta, könyv, videófelvételek) megjelentetése, terjesztése.