Tisztújító Közgyűlést tartott a KÓTA

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A mandátumok lejárta okán tisztújító közgyűlést tartottunk 2021. augusztus 26-án. Mind a tisztviselők, mind a Titkárság nevében ezúton is köszönjük mindenkinek a megtisztelő részvételt, aki meg tudta oldani a személyes jelenlétet! Köszönjük továbbá Somogyváry Ákosnak a jelöltállító bizottság vezetését, Ember Csabának a levezető elnöki szerep betöltését, és a megválasztott szavazatszámláló bizottság lelkiismeretes munkáját!

Két kitöltött ciklus után leköszönt elnöki tisztségéről Dr. Mindszenty Zsuzsánna Liszt-díjas karnagy, aki elnöksége időszakát összegezve kiemelte, hogy rendkívül fontos értéknek tartja az együttesek egy nagy közösséggé formálódását az utóbbi években, amit a járvány ideje alatt hatványozottan megtapasztalhattunk. Döntő többséggel megválasztott utódja, Kocsis-Holper Zoltán Artisjus-díjas karnagy megerősítette, hogy a KÓTA a jövőben is számít az együttesvezető kollégák, karnagyok és népzenészek kreatív ötleteire és elkötelezett hozzáállására, melynek köszönhetően az elmúlt években egyre változatosabb és egyre szélesebb körben elérhető programokat tud kínálni a szövetség országszerte és immár határainkon túl is. Ennek folytatása érdekében a KÓTA továbbra is hasznosítani fogja a pandémia idején kényszerűen megszerzett, de számos előnyt kínáló online tapasztalatát.
A tisztújítás mellett a Közgyűlés egyhangúlag a KÓTA tiszteletbeli tagjává választotta Hartyányi Judit karnagyot, aki hosszú éveken át a KÓTA Művészeti bizottságának vezetőjeként és elnökségi tagként segítette a szervezet munkáját.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA megválasztott tisztviselői a 2021-2025-ös ciklusra:

A KÓTA ELNÖKE
Kocsis-Holper Zoltán

A KÓTA TÁRSELNÖKEI
Birinyi József
Dr. Mindszenty Zsuzsánna
Dr. Somos Csaba

A TANÁCSADÓ TESTÜLET ELNÖKE
Somogyváry Ákos

A MŰVÉSZETI BIZOTTSÁG ELNÖKE
Gerenday Ágnes

A FELNŐTTÉNEKKARI SZAKBIZOTTSÁG ELNÖKE
Zemlényi Katica

AZ IFJÚSÁGI ÉNEKKARI ÉS ZENEPEDAGÓGIAI SZAKBIZOTTSÁG ELNÖKE
Hraschek Katalin

AZ EGYHÁZZENEI SZAKBIZOTTSÁG ELNÖKEI
Oláh Gábor és Varga László

A SAJTÓ- ÉS SZERKESZTŐI SZAKBIZOTTSÁG ELNÖKEI
Dr. Márkusné Natter-Nád Klára és Dr. Szesztay Zsuzsa

A NÉPZENEI SZAKBIZOTTSÁG ELNÖKE
Dr. Fehér Anikó

A NEMZETISÉGI SZAKBIZOTTSÁG ELNÖKE
Saltzer Géza

A ZENEKARI SZAKBIZOTTSÁG ELNÖKE
Dr. Horváth Gábor

AZ ELNÖKSÉG TOVÁBBI TAGJAI
Ember Csaba
Dr. Kutnyánszky Csaba
Móczár Gábor

A TANÁCSADÓ TESTÜLET TAGJAI

Dr. Alföldy-Boruss István
Dr. Antal Laura
Auth Ágnes
B. Horváth Andrea
Bimbó Zoltán
Dévai János
Dr. Dohány Gabriella
Haui Lóránt
Jámbor Zsolt
Kneifel Imre
Laczkó János
Ney Andrea
Őri Csilla
Dr. Uhereczky Eszter
Vinczeffy Adrienne

 

A FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG ELNÖKE
Walthier Tamás

A FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG TAGJAI
Gyimesi Helga
Sassné Dr. Berényi Eszter