HANGRÓL HANGRA… az ifjúsági kóruséneklésért

A Hangról Hangra programban számos hangversenyt és továbbképzést szervezünk országszerte. Bízunk benne, hogy mindenki talál köztük kedvére valót! A program részletes ismertetése itt olvasható. Az időközben kialakult helyzetre tekintettel azonban sajnos nyilvánvaló, hogy nem tud minden rendezvény az eredeti tervek szerint megvalósulni. Ahol csak lehet, partnereinkkel történt egyeztetés nyomán a programokat későbbi időpontban rendezzük meg, erről a lehető leghamarabb tájékoztatást adunk.

Ezúton is köszönjük közönségünk és a fellépők, előadók türelmét, szervező kollégáinknak pedig áldozatos munkájukat!!!

 

Éneklő Ifjúság nagyrendezvények

A nagy hagyományú sorozatban a tervek szerint idén Veresegyház látja vendégül a Szakmai napokat, a legjobbak bemutatkozó gálakoncertjére pedig a Zeneakadémia Nagytermében kerül majd sor. Amint van hír az időpontváltozásról, jelezni fogjuk.

kiemelt nagykoncertek

A programban három nagyszabású hangverseny szerepelt a tervek szerint. Ebből az első március 1-jén sikerrel le is zajlott a teltházas Müpában! A március 12-ére a Kodály Központba tervezett koncert azonban az ígéretes főpróba ellenére már nem tudott megvalósulni – amint lehet, meghirdetjük a pót-időpontot.  A június 3-án a Szegedi Nemzeti Színházban tervezett műsorról is igyekszünk mihamarabb hírt adni.

konferenciák

Március 21-én a Szálljon fel énekünk… de hogyan? – XVI. Magyar Karvezető Konferencia várta volna a szakembereket – ez az esemény biztosan megvalósul majd egy későbbi időpontban. Május 9-ére terveztük a Hold Fast to Dreams – Ragaszkodj az álmokhoz! – Nemzetközi Zenei Nevelési Konferenciát. Mivel ennek áthelyezése messze nem olyan egyszerű, ezért egyelőre alternatív megoldáson dolgozunk – konferenciakötet szinte biztosan várható!

kórustalálkozók

Mintegy félszáz hangverseny, melyeken szerte az országban énekesek százai gyűlnek össze. Vannak köztük területi alapon szerveződők, ahol egy-egy régió kórusait lehet meghallgatni, de olyanok is, ahol valamilyen téma kapcsolja össze a fellépőket. Ezen események jó része a március-április folyamán biztosan nem tud megvalósulni, de a helyi szervezőkkel együttműködve a későbbi megrendezés valószínű.

szakmai napok

2020. február 15. Budapest – megvalósult
VIII. Szinkópa Vegyeskari Találkozó és kurzus énektanárok és karnagyok részére
2020. február 15. Szeged – megvalósult
Az „Életet az énekbe!” jelige szerepe Bárdos Lajos és Kardos Pál pedagógiájában – országos továbbképzési nap
2020. február 29. Sopron – megvalósult
Szakmai Nap Ének- és Szolfézstanároknak
2020. március 6-8. Budapest – megvalósult
Tehetséggondozás Kodály szellemében – Továbbképzés
2020. március 27-29. Debrecen – elhalasztva
Bárdos Szimpózium – szakmai találkozó és továbbképzés
2020. április 18. Veszprém – elhalasztva
KÓTA-nap és konferencia
2020. június 18-21. Sopron
Avizó Karvezető Kurzus
2020. június 25-28. Magyarpolány
XIV. Kodály Tábor – óvodapedagógusok, énektanárok, karnagyok szakmai találkozója

vándor-konferenciák

Felkért előadók (neves karnagyok, ének-zene tanárok) „vándorolnak” a szakmai közösségekhez, ahol konkrét témákban nyújtanak gyakorlati segítséget a résztvevő énektanároknak, kórusvezetőknek.